6 x Valentijn Wijnen – Spice up your Valentine

6x Afrodisiacs | Wijn-Spice Editie geschreven door Alicia van Merlotgenoten.

Het schijnt dat we, nu we op elkaars lip zitten tijdens de lockdown, een stuk minder sexy en romantisch zijn. Geen babyboom, verkooprecords bij Durex of rijen bij de bloemenstal. Maar aaibare pantoffels, flanellen pyjamabroeken en een ‘thuiswerk-humeur.’ Daarom helpen wij je graag een handje om jouw Valentijn lekker pikant te maken, met een verleidelijk lijstje vol spannende Valentijn wijnen waar je het samen warm van krijgt. Spice up your Valentine’s day! Wij regelen de wijn, de rest moet je zelf doen..

Ontspannen Valentijn Ontbijt op bed met rosé Prosecco

Bijvoorbeeld de La Tordera Rosé Prosecco.

Er is toch eigenlijk niets romantischer dan naast elkaar wakker worden? Nog even een knuffel, de warmte voelen van elkaars lichaam, knus onder de dekens… Niks van waar natuurlijk! Er staat een kat of kind naast je bed te gillen, de wekker loeit een irritante toon en je adem ruikt naar vergane glorie. Weet je wat jullie kunnen gebruiken? Een heerlijk ontspannen Valentijns ontbijt op bed. Met een goede fles rosé Prosecco. Rooster een toastje met gerookte zalm, pocheer een eitje. Snijd vers fruit: aardbeitjes, meloen en mango. Leg voor het idee nog een mooie rode roos op het dienblad. En trek iets leuks aan. Of trek iets uit…

Bootycall Brunch met een Blanc de Blancs.

Bijvoorbeeld: Blanc de Blancs Ruinart Champagne.

Liefde en luxe gaan heerlijk samen! Zeker met Valentijn. Wie wordt er niet hitsig van een goeie brunch met oesters, blini’s met kaviaar en een dikke Champagne? Regel een hele kreeft waarop je je frustraties kunt botvieren. Zodat je dat niet op je geliefde hoeft te doen. Of wel, het is natuurlijk net wat je lekker vindt. Wat wij in ieder geval kunnen aanraden bij een Bootycall Brunch op Valentijsdag is een romige, fruitige Blanc de Blancs Champagne. Santé!

Liefdevolle Valentijn Lunch met Riesling Spätlese.

Bijvoorbeeld: Phillip Eckstein Riesling Spätlase.

Voor de onvervalste romantici onder ons, the ladies and gentlemen: een oldfashioned Spätlase Riesling, met een subtiel restzoetje, uit de Elzas gaat heerlijk met fluweelzachte eendenlever. Maak bijvoorbeeld een ravioli met eendenlever of liever op een brioche toastje? De zachte smaken en texturen smelten in de mond, de smaakexplosies laten je deze lunchmiddag met je geliefde niet snel vergeten. Smelten jullie ook weer voor elkaar?

Valentijnswijnen

Ontdeugende Diner Date met Bourgogne Pinot noir of Barbaresco.

Bijvoorbeeld: Domaine Machard de Gramnt, Nuits Saint Georges.

Het maakt niet uit. Truffel is altijd goed. Over de pasta ai funghi, in loddige mayonaise of door een romige soep. De truffel is een mysterieus stukje schimmel. De smaak is zo verfijnd, maar de afkomst minder romantisch. Een beetje als ‘A lady in the streets and a freak in the bed.’ Wat hier goed bij past? Een boerenkinkel, een aardse klaas, die ook zoveel verfijnde fruittonen, specerijen en smaken in zich heeft: een Pinot noir uit het Franse ‘Nuits Saint Georges’ in de Bourgogne. Na deze wijn-spice combinatie beleef jij vast ook wilde ‘nuits’! Meer tips over wijn bij truffel lees je hier.

Pikante Rrrrrrendez-vous met Gewürztraminer.

Bijvoorbeeld: Gewürztraminer BIO Aimé Stents.

Laten we het nu toch wat spannender maken, hè? Laten we de Aziatische afrodisiaca uit de kast trekken. Pittig, pikant, spicy! De pepers en specerijen vliegen je om de horen. Als je het al niet warm kreeg van de date tegenover je, dan doen kruiden hun werk wel! Blus het vuur in je mond en je hart met een aromatische, tropische en exotische Gewürztraminer. Smaken van lychee, mango en rozenblaadjes temperen de pikante gevoelens. Of hebben we nu juist het vuurtje aangewakkerd?

Super Stout Toetje met een stevige rode wijn.

Bijvoorbeeld: Chocolate Block Swartland.

Een zwoele, sensuele rode wijn. Zo een waar je wangen van gaan gloeien, zo een waar je al dagen naar verlangt. Te brutaal, te sappig en te lekker. De Chocolate Block is een Zuid-Afrikaanse wijn van Syrah, Cabernet Sauvignon en Grenache. Stoer en donker. Proef vanille, drop en cacao. Durf jij deze te serveren naast een chocoladefondue? Waarbij je samen de stukjes fruit kunt dopen in het plakkerige, warme, gladde chocolade prutje. Voer elkaar de lekkerste hapjes. En oh… er druppelt wat chocolade op je uhm…

Merlotgenoten

Meer lezen van Alicia? Volg haar op Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait