Het verhaal achter WINESPICEGIRL

WINESPICEGIRL is geboren vanuit de wens van oprichtster India Donisi om de ietwat stoffige wijnwereld op te “spicen”. 

Het platform WINESPICEGIRL zet zich internationaal in om wijn middels het wereld wijde web voor een groot publiek toegankelijk te maken, wijn is per slot van rekening niet alleen voor de uitverkorenen! 

Op deze website lees je laagdrempelige wijnartikelen over leuke wijnontdekkingen, wijngebieden en wijn/spijs combinaties. Daarnaast reist WINESPICEGIRL de wijde wijnwereld over op zoek naar de mooiste verhalen!

WINESPICEGIRL is uitgegroeid tot een bedrijf dat wijnbedrijven helpt met de (social media) marketing en communicatie van hun producten en diensten. Benieuwd wat WINESPICEGIRL voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.


SPICE MANIFESTO

Surprising 
Provocative 
Inspiring
Colorful 
Entertaining

Lange tijd werden we wijs gemaakt dat wijn een product was voor de elite. De heiligen, de rijken en de snobs.

FUCK IT.

De revolutie is begonnen. Wijn hoort niet saai, stijf en stoffig te zijn. Wijn hoort mensen te verblijden. ALLE mensen. Wijn is voor iedereen, in elk deel van de wereld.

Het is mijn missie om iedereen zich welkom te laten voelen in de wereldwijde wijnwereld. Want wijn is niet saai en stijf maar spicy en fun!


De oprichtster van WINESPICEGIRL

india donisi winespicegirl

Ik zal me even voorstellen. Ik ben geboren onder de naam India Donisi in het relatief goede wijnjaar van ’88. 

Tussen de wijngaarden in Campania kwam ik als kleine druifluis ter wereld en sindsdien sta ik bekend als een pittige tante.

Hoe dieper ik de wijnwereld indook, hoe meer ik mij realiseerde dat er (ten onrechte) een stijf imago aan wijn kleeft. Onder het mom van “een betere wijnwereld begint bij jezelf” kroop ik in de huid van mijn alterego WINESPICEGIRL.

Na de bachelor Italiaanse taal en cultuur aan de UvA behaalde ik in 2013 mijn Master Redacteur/Editor. Bij gebrek aan zitvlees opende ik een Pizzeria in Haarlem die ik vijf jaar lang met veel plezier heb gerund. De vinologenopleiding aan de Wijnacademie in Maarn rondde ik af in Oktober 2017. Inmiddels behaalde ik ook WSET 3 with merit

Sinds 2020 run ik het bedrijf Winespicegirl met heel veel plezier. Naast het schrijven over wijn, help ik nieuwe en bestaande wijnmerken met hun online zichtbaarheid op sociale media en creëer ik content voor kleine en grote wijnmerken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

vinologenopleiding