In bed met Berguerolles

Het was weer eventjes geleden dat ik mijn favoriete wijnen mee naar bed nam! Dit had alles te maken met een nogal intens jaar waarin ik van het ene bed naar het andere hopte – ik was nogal veel op reis, bedoel ik daarmee te zeggen ;-)!

Sinds februari heb ik een leuk nieuw huisje in Campania met een prachtig antiek bed (antiek is naast wijn een grote passie van me) waar ik heerlijk kan kroelen met de wijnen naar mijn hart. Mocht je zelf eens Campania willen verkennen, kijk dan eens op Airbnb of mijn huisje vrij is! Lees hier over de wijnen uit Campania.

Domaine de Berguerolles

Domaine de Berguerolles is een familiebedrijf in Saint Ambroix in het noorden van de Languedoc regio, gelegen in het prachtige Cévennes nationaal park. De eerste wijnproductie was in 1974 en vandaag de dag staat de derde generatie aan het roer.

Het wijnbedrijf kenmerkt zich door het combineren van traditie met de expressie van hun unieke terroir. De wijngaarden liggen op de heuvels langs de rivier de Cèze, dit unieke microklimaat biedt bescherming tegen de Cèvennes bergen.

Wat ik zo mooi vind aan Domaine de Berguerolles is hun assortiment dat danst tussen klassiek en modern. Op de website zie je traditionele wijnen, waarover zo direct meer, afgewisseld met rock en roll labels en experimentele cuvées. Traditioneel gemaakte wijn en een hele nieuwe lijn aan natuurwijnen. Zo 2022!

Le Clos Rouge

Voor deze bedsessie koos ik de klassieker van Domaine de Berguerolles, om een goed beeld te krijgen van een wijnhuis beginnen we natuurlijk bij het begin. Deze zomer zal ik het wijnhuis persoonlijk bezoeken en dan duik ik dieper in de natuurwijnen en de meer experimentele cuvées.

De Clos Rouge wordt gemaakt van syrah, grenache en cabernet sauvignon. De druiven groeien op een leem bodem met rode klei, kwarts en graniet. Hele druiven en trossen worden samen gefermenteerd in kleine stalen vaten. Daarna rijpen de wijnen apart van elkaar op Franse eikenhouten vaten.

Het resultaat is een diep robijngekleurde wijn met kruidige aroma’s, kaneel, toast en leer. Zwarte kers, cassis. Een rokerige touch. Een heerlijk glas voor een winteravond, een diner op basis van wild of gewoon op een zwoele zomernacht als afzakkertje bij een zomerbriesje.

Meer weten over dit wijnhuis? Volg ze op Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait