Coravin Pivot – bewaar je favoriete fles een maand lang

Na het lezen van de titel van dit artikel denk je misschien: “Waarom zou ik mijn favoriete fles een maand lang willen bewaren?”. Ik begrijp je volledig, ik drink ook het liefst mijn favoriete flessen leeg, in één keer. Hieronder een veel voorkomend scenario.

Je bent alleen thuis (of je woont alleen) en wil graag één goed glas wijn bij het eten drinken. We weten allemaal dat zodra een wijnfles open gaat de race tegen de klok (zuurstof) begint. De wijn wordt er niet beter op en morgen heb je een etentje met vrienden, de dag erna is het maandag en dan drink je nooit want dan sport je, je kent het wel. Dus drink je de hele fles maar leeg onder het mom van “saving some wine trapped in a bottle“. Als je dit maar vaak genoeg herhaalt, ben je dus een alcoholist. Je lever niet blij, jij niet blij, niemand eigenlijk blij.

Coravin kennen we allemaal al een aantal jaar vanwege hun super handige product met holle naald en argon gas waarmee je uit elke fles een glas wijn kunt tappen en daarna de fles weer voor altijd of voor zolang als jij wilt, kunt wegleggen. Dit is natuurlijk voornamelijk handig in de horeca, voor wijnstudenten en professionals. Voor het alledaagse gebruik kan de aanschaf van het product soms wat prijzig zijn en het is niet voor iedereen noodzaak om een fles weer een jaar weg te leggen.

Coravin Pivot

Het nieuwste product van Coravin leent zich uitstekend voor de alledaagse wijnliefhebber die graag geniet van een goed glas wijn en in het bezit is van genoeg zelfdiscipline om de fles niet in één keer, maar in een paar dagen of weken leeg te drinken. Het geeft je de mogelijkheid om elke dag van de week een heerlijk glas van een verschillende wijn te drinken zonder gestoei met de kurk terug in de fles duwen en maar hopen dat ‘ie over vijf dagen nog goed is. Er belandt op die manier zoveel wijn in de gootsteen! In vergelijking met de andere modellen van Coravin is de Pivot zeer betaalbaar.

Hoe werkt de Coravin Pivot?

Het is heel simpel! Je ontkurkt je fles, of schroeft ‘m open. Belangrijk is dat je de fles niet beweegt, zodat de wijn niet in contact met zuurstof komt. Daarna duw je een rubber dopje in de fles en daarin steek je het apparaatje. Houd de fles boven een glas en tap jezelf zoveel wijn als je wilt. Haal vervolgens het apparaatje uit de fles en sluit het rubberen dopje af. Zet de fles in de koelkast en bewaar deze tot een maand lang in uitstekende kwaliteit!

Wil je de Pivot zelf proberen? Je shopt ‘m via deze link! Coravin – Any Wine. Any Amount. Without Pulling the Cork

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait