Di Giovanna wijnhuis op Sicilië

Verken de wijnwereld van Di Giovanna in Sicilië! 🍇🍷

Hey daar, wijnliefhebbers en avontuurzoekers! We hebben een cool verhaal voor je in petto over een wijnhuis dat niet alleen fantastische wijn maakt, maar ook een totale crush heeft op duurzaamheid. Kom mee en ontdek de betoverende vibes van Di Giovanna, een wijnhuis op het geweldige eiland Sicilië – je weet wel, dat plekje vol geschiedenis, fantastisch uitzicht en epic food.

kurk di Giovanna wijnhuis op Sicilië

Terug in de tijd met een knipoog

In 1985 hadden broer en zus, Gunther en Klaus Di Giovanna, een briljant idee. Ze wilden hun familie-erfenis nieuw leven inblazen en begonnen met het pimpen van het Di Giovanna wijnhuis. Dat is niet niks, want het landgoed in het supercute dorpje Sambuca di Sicilia gaat terug tot de 19e eeuw toen hun ouders daar de eerste wijnstokken plantten.

di giovanna uitzicht wijnhuis Sicilië

Een groene missie

Hier komt het spannende deel: Di Giovanna is helemaal into groen en clean. Ze hebben een mega-missie om de natuur en de mens in complete harmonie te laten samenwerken. Daarom gaan ze all-in met biologische en biodynamische wijnbouw – denk aan moeder natuur haar secret sauce voor topkwaliteit. Geen chemische zooi hier, gewoon pure liefde voor de aarde.

Wijn porn in elke fles

Hier meer over waar het allemaal om draait bij Di Giovanna; de wijnen. Di Giovanna heeft een line-up die je smaakpapillen tot leven brengt:

  1. Nerello Mascalese: Deze rode wijn, gemaakt met de lokale Nerello Mascalese druif, is een echte Siciliaanse charmeur. Picture dit: aroma’s van juicy rood fruit, een kick van kruiden en coole minerale hints – allemaal geïnspireerd door de vulkanische bodems van het eiland.
  2. Grillo: Deze frisse witte wijn, gemaakt van de Grillo-druif, is een zomers feestje. Verwacht een blast van citrussmaken, met een flirty zuurtje en een vleugje bloemen – summer vibes, anyone?
  3. Gerbino Rosato: Deze rosé is kunst in een fles. Gemaakt van Nero d’Avola en Syrah druiven, is het een swingende balans tussen fruitige smaken en mineralen – perfect voor een Insta-worthy moment.
  4. Gerbino Bianco: Deze witte wijn is een mash-up van local druivensoorten en heeft het allemaal: rijp fruit, bloemen en een snufje kruiden. Met z’n zachte textuur en yummy zuurtje, is het een wijn die geschikt is voor elk moment van de dag!

Let’s go wild: natuurwijnen van Di Giovanna! 🌿🍇

Hou je wijn glazen stevig vast, want we duiken in het avontuurlijke deel van Di Giovanna! Deze gasten gaan niet alleen voor traditionele wijnen – ze hebben echt coole en onconventionele dingen in petto.

lunch op Di Giovanna wijnhuis Sicilië

Pet Nat

Eerst hebben we de Pet Nat. Nee, het is geen feestje voor huisdieren (hoewel we dat niet zouden afwijzen!), het staat eigenlijk voor “Pétillant Naturel”. Denk aan mousserende wijn zijn avontuurlijke neef. Di Giovanna maakt deze schoonheid met behulp van de ancestrale methode, waarbij de natuurlijke bubbels ontstaan tijdens de eerste gisting. Stel je voor dat je een glas drinkt met spontane sprankeling, hints van fruit en een vleugje pit – dat is de magie van Pet Nat.

Ben je nieuwsgierig naar oranje wijn?

En dan hebben we de Oranje Wijn. Nee, hij is niet gemaakt van sinaasappels, maar net zo intrigerend. Deze stijl neemt witte druiven en laat ze macereren met hun schil, waardoor de wijn een gave oranje tint krijgt (vandaar de naam). De Oranje Wijn van Di Giovanna draait om het breken van de regels en geeft je een voorproefje van iets compleet anders. Met zijn textuur en tonen van citrus, specerijen en een vleugje funk, is dit een slokwaardige ervaring die je niet snel zult vergeten.

wijnhuis op Italiaans eiland sicilie

Klaar voor de toekomst

En hey, het wordt nog beter! Di Giovanna is al meer dan 25 jaar in het spel van duurzame wijnbouw. Hun praktijken zijn een vooruitstrevend, niet alleen voor de wijnwereld, maar ook voor de aarde. Ze laten zien dat de natuur en top-notch wijn hand in hand kunnen gaan. Cheers to Di Giovanna, the echte eco-vriendelijke rocksterren! 🌿🍷

wijn drinken in een Italiaans wijnhuis op sicilie

Lees hier meer over eilandwijnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait