Is wijn vegan?

Een hot topic in de wijnwereld is vegan wijn. Ja, je leest het goed, wijn kan ook vegan zijn! Maar wat is vegan wijn eigenlijk?

Wat is vegan wijn?

Laten we eerst de olifant in de kamer aanpakken. Wat maakt wijn niet-vegan in de eerste plaats? Dat zit ‘m vooral in het klaren van de wijn. Jonge wijn is troebel en bevat kleine moleculen die moeten worden geklaard. Hiervoor worden ingrediënten gebruikt zoals melkeiwit, gelatine of vislijm. Door deze ingrediënten wordt de wijn gefilterd en helder gemaakt. Producenten van vegan wijn vermijden echter het gebruik van dierlijke producten in het klaringproces.

Hoe wordt wijn zonder dierlijke ingrediënten gemaakt?

In plaats van dierlijke producten, gebruiken producenten dus veganistische alternatieven voor klaring, zoals plantaardige proteïnen, bentoniet of koolstof. Deze methode helpt de wijn helder te maken zonder dat er dierlijke ingrediënten worden gebruikt. Vegan wijn zorgt er dus voor dat je zonder schuldgevoel kunt nippen.

Hoe Herken je Vegan Wijn?

Het goede nieuws is dat steeds meer wijnproducenten veganistische wijn aanbieden, en ze zijn vaak trots genoeg om dit op het etiket te vermelden. Zoek naar labels met de vermelding ‘vegan’, of het vegan logo op het etiket. Je kunt ook de website van de producent raadplegen voor meer informatie over hun productieproces of raadpleeg de website www.barnivore.com waar je de naam van de wijn kunt invullen en kunt uitzoeken of het vegan is.

Vegan wijn kopen

Dus, de volgende keer dat je op zoek bent naar een flesje vloeibaar geluk, overweeg dan om vegan wijn een kans te geven. Het is goed voor de dieren en de planeet, en de keuze is net zo smakelijk. Proost op bewuste wijnkeuzes en een goed glas veganistische vino! Check deze website voor het ruime aanbod aan vegan wijnen.

Lees nog meer wijnontdekkingen in mijn blog.

Heb je al ervaring met vegan wijn? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait