Spicing up the World Wide Wine World one sip at a time!

Welkom bij Winespicegirl! Het internationale wijnplatform voor wijnliefhebbers die zichzelf en het leven niet al te serieus nemen! De vraag is… Of je wijn lust!

Ik schrijf graag over wijn want wijn versterkt geluk en droogt tranen. Wijn ontkurkt emoties, schudt de zintuigen wakker en verbindt culturen. Of je nou een “wineprofessional” bent of dat je jezelf elke vrijdagavond tot de nok toe volgiet met dit druivennat, dat wijn een bijzonder product is, weet iedereen. Toch kleeft er aan wijn, geheel onterecht, een stoffig imago. Wijnkenners worden gezien als snobistische lui met verboden kennis (ik geef toe die bestaan óók) en sommeliers lopen in sterrenrestaurants te smijten met termen als “malolactische gisting”, is dat een besmettelijke ziekte? Lees dit artikel als je benieuwd bent naar het antwoord op die vraag. 

Als Winespicegirl wil ik laten zien dat wijn alles behalve pitloos is. Sterker nog, door middel van het delen van toffe wijn ontdekkingen met een kleine voorkeur voor Italiaanse wijnen, leuke reisjes en wat nuttige informatie wil ik aantonen dat wijn lééft. Net als jij en ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait