Simpel lijstje met de beste wijnrestaurants van Amsterdam

Wil je vanavond uit eten maar heb je geen inspiratie? Vragen mensen aan je waar je in Amsterdam nou goed kunt eten en de wijn rijkelijk vloeit? Heb je iets te vieren, wil je je geld kwijt, moet je op date… Je kent het wel. Hier gewoon effe zo een chill lijstje waarvan je denkt, had ik dat maar eerder gehad. Oh en, voel je vrij om in de comments leuke restaurants hieraan toe te voegen. Dan maak ik het lijstje steeds langer. Verwacht trouwens niet een uitgebreid verhaal bij elk restaurant, daar heb ik nu geen zin in en zoals je ziet is het work in progress want ik schrijf dit artikel met liefde maar het kost een onderzeeër aan tijd, dus beetje bij beetje, bare with me.

Cafe restaurant Amsterdam

Ga hierheen voor het gebouw, de sfeer, de klassieke gerechten en de overzichtelijke compacte wijnkaart die zich richt op de Oude wereld. Niet teveel gedoe, gewoon lekker.

Toscanini

Al jaren een begrip in Amsterdam. De Italiaanse keuken, goed uitgevoerd (en als het op Italiaans eten aankomt weet ik waar ik het over heb). Soms een tikkie aan de prijs voor de eenvoud van de gerechten, Maarja bij 9 van de 10 Italiaanse restaurants in Amsterdam is het eten niet weg te krijgen dus dat kun je er wel voor over hebben. Wijnen zijn overigens ook heel fijn!

Cafe modern

Heerlijke gerechtjes waar groenten tiptop bereid worden. Ontspannen sfeer, veel aandacht voor wijn. Echt een leuke plek.

Maris piper

Mooie zaak, leuk om iets te vieren, heeft een filmisch karakter. Zeker een plek om eens heen te gaan, jezelf te verwennen met Champagne en oesters maar je kunt op veel plekken in de stad net zo goed eten voor minder geld.

Segugio

Goed Italiaans restaurant waar je klassieke gerechten mooi op je bord kunt verwachten. Niet al te vernieuwend wat receptuur betreft maar wel écht Italiaans. Wijntip: de Manzoni Bianco van Foradori.

The white room

Sprookjesachtig restaurant met 1 Michelinster. De gerechten zien eruit om door een ringetje te halen. Veel vis en vlees in de hoofdrol dus ik zou dit niet aanraden aan de vegans onder ons.

Mos

Hier ga je heen voor het uitzicht, de kosmopolitische ambience die het midden houdt tussen Parijs en Marrakech en de creativiteit van de gerechten.

Bolenius

Moon

Breda

De school

Brasserie Van Baerle

Moer

Meneer Nieges

Anna

Jansz

Kaagman en Kortekaas

Librije zusje

Guts & glory

De kas

De kersentuin

Rijks

The Lobby

Bordewijk

Jacobsz

De goudfazant

Bak

Vermeer

Auberge Jean & Marie

Daalder

Rijssel

Gebr. Hartering

Bisrot Neuf

Marius

De scheepskameel

Zoldering

De klepel

Domenica

La fiorita

Entrepot

Cafe remouillage 

Brasserie Le coeur

Brasserie Carstens

Bambino

Choux

Cafe Caron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait