Staycation in Nederland – de beste wijnhotels op een rijtje

We kunnen niet uiteten. Dat is behoorlijk balen. Gelukkig kun je wel uiteten als je in een hotel overnacht. Dus wat gaan we doen? Juist! Tijd voor een staycation.

Onlangs vroeg ik om tips voor de leukste wijnhotels in Nederland. In dit rijtje vind je wijnhotels, hotels met speciale arrangementen, de beste staycations voor wijnliefhebbers.

Courthotel

Op 26, 27, 28 en 29 november aanstaande is het zo ver. Topchefs Erik van Loo (**), Peter Gast (*) stellen een gastronomisch 6-gangen diner samen dat wordt geserveerd in het restaurant van het Court Hotel, ‘De Recht- bank’. Tijdens het diner is er optioneel een wijnarrangement beschikbaar, samengesteld door de top sommeliers van restaurant Parkheuvel en Graphite. Naast een wijnarrangement is er ook een unieke wijnkaart beschikbaar met speciaal geselecteerde topwijnen.

De Nederlanden in Vreeland

Uiteraard is alles bij ons ‘coronaproof’ ingericht en leven wij de regelgeving na. Wij hebben met 11 kamers maximaal 21 gasten in huis. Vanaf 1500u kunnen onze hotelgasten inchecken, dan is ook de Lounge open voor een hapje en een drankje. Vanaf 1600u kun je zelfs al aan tafel voor een ‘afternoon dinner’, maar later kan natuurlijk ook. Gasten kunnen met maximaal 2 gasten aan één tafel plaatsnemen, wanneer je aantoonbaar uit 1 huishouden komt mag je met meer dan 2 aan 1 tafel plaatsnemen.

Hotel V

Slapen en dineren bij Hotel V in Amsterdam kan al vanaf €99 per persoon. Check de speciale deals op hun website!

Stavoren in een wijnvat slapen

Yep je leest het goed. In Stavoren kun je in een wijnvat slapen. Er zijn twee formaten om uit te kiezen, 23.000 liter en 15.000 liter. Er zijn zelfs wijnvat kamers met sauna!

Hotel Mooirivier

Een prachtig boutique hotel in hartje natuur aan de Vecht. Keuze uit mooie arrangementen zoals het Into the wild arrangement. Voor €179 overnacht je, inclusief ontbijt en een heerlijk viergangen wilddiner in combinatie met Wine Pairing. Dit arrangement is te boeken van 5 oktober tot 29 november 2020.

Landgoed Lauswolt

Verscholen in de prachtige bossen van Beetsterzwaag ligt het best bewaarde geheim van Friesland: vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt. In een adembenemende omgeving zorgen wij ervoor dat het u geen moment aan iets ontbreekt. Wij hebben maar één doel: u de meest unieke en onvergetelijke ervaring bieden.

Hotel Twenty Seven

Misschien wel het mooiste hotel van Amsterdam. Boek een suite met 5 gangen diner in restaurant Bougainville (1 ster). Tip: maandag en dinsdag is een stuk goedkoper dan in het weekend.

Domein Holset

Overnacht tussen de prijswinnende mousserende wijnen!

Kom tot rust in Holset € 145,- per persoon

  • 2 overnachtingen in een van onze bijzondere kamers 
  • Uitgebreid ontbijt in een persoonlijk wijnkistje
  • Lunchpakket met diverse lekkernijen 
  • Heerlijke borrelbox inclusief een fles wijn naar keuze
  • Diverse wandel- en fietsroutes door het Heuvelland  

Duin en Kruidberg

Overnacht in klassiek-historische Landhuis, geniet van de sfeervolle Engelse Landgoedtuin en de schitterende omgeving van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Er zijn verschillende slaap en diner opties. Je vindt ze op hun website.

De blanke top in Cadzand

Lekker uitwaaien aan het strand. Verschillende arrangementen zijn te boeken op de website.

Meer tips? Deel ze met me! info@winespicegirl of DM op Instagram www.instagram.com/winespicegirl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait