In bed met Fefiñanes – ik leef voor Albariño

De magie van Albariño

Je mag (bijna) alles van me afnemen in dit leven maar niet mijn Albariño. We zijn onafscheidelijk. Ik houd van Albariño in al haar soorten en maten. Vooral maten, denk aan grote dikke magnums vol zoute tranen. Oh, wat een genot. 

En als ik je vertel dat ik nog nooit naar Galicië ben geweest zul je me vast niet geloven. (Ik wacht nog steeds op een uitnodiging!)

Maar goed, Albariño dus. Ik beschouw mezelf als een kleine expert op dit gebied en wil heel graag mijn favoriet met jullie delen. Daar komt ie: De Albariño van Bodegas del Palacio de Fefiñanes is to die for. Pokke lekker.

Bodegas del Palacio de Fefiñanes

Bodegas del Palacio de Fefiñanes ligt met de voetjes aan zee in Cambados en valt onder de DO Rias Baixas. Zij maakten in 1928 al hun eerste albariño! Het logo op de fles stamt ook uit dat jaar en werd ontworpen door een toentertijd bekende designer. 

De druiven voor deze bijzondere fles komen van verschillende wijngaarden en worden handmatig geplukt. Er komt geen houten vat aan te pas en na de alcoholische vergisting op rvs rijpt het geheel nog even door- sur lie welteverstaan. 

Zoals president Juan Gil de Araújo mooi verwoordt, proberen ze bij Fefiñanes het Atlantische karakter van deze expressieve druif te ondersteunen en tot uiting te brengen. Als je de ietwat eigenzinnige fles open maakt (en in één ruk leegdrinkt) is het alsof je door Poseidon in het gezicht geblazen wordt (op een zwoele manier zeg maar). Ziltige citrustonen, groene pruimen. Tropische sappigheid. Een bloemetje in het haar. 

Goed. Doe mij maar een magnum. 

In Nederland te bestellen bij de B.J de Logie. https://www.delogie.nl/product/bodegas-palacio-de-fefinanes-albarino-fefinanes-rias-baixas/

Voor meer info: http://www.fefinanes.com/wp-content/uploads/2019/03/2018-Fefinanes-Ficha-de-cata_ENG.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait