5 x de beste Alcoholvrije wijn – overleef Dry January

5 x de beste alcoholvrije wijnen voor tijdens Dry January en Ik pas

Dry January (Nederlandse versie Ik pas) is wat mij betreft een super goed initiatief, even de lever rust geven na een jaar vol wijnen, wijnen, wijnen. Ik vind het ZO een goed initiatief dat ik dit jaar voor het eerst zelf meedoe. Het is nu vier januari en het gaat me tot nog toe heel goed af, dit heeft waarschijnlijk te maken met de extreem heftige griep die ik net achter de rug heb waardoor het idee aan alcohol alleen al me afschrikt. Mezelf kennende, kan ik met grote zekerheid voorspellen dat ik hier over een week totaal anders over denk. Om te voorkomen dat we de suïcide preventie moeten inschakelen, heb ik bedacht dat een goede voorbereiding weleens mijn leven zou kunnen redden. 

Hier dus 5 alcoholvrije wijnen die op gangbare plekken te koop zijn, zodat we dry januari zonder kleerscheuren doorkomen. 

De Pas du tout van Grape disctrict. Een bubbel die in tegenstelling tot de meeste alcoholvrije mousserende wijnen niet zoet is. Kunnen we in januari toch nog proosten! Hè, hè, er is leven na de dood.

https://www.grapedistrict.nl/pasdutout.html

Frivoli Sauvignon blanc van Coop

Het smaakt echt naar Sauvignon blanc, stuivende neus, heeft verassende zuren en komt dus goed uit de test! 

Torres Natureo white van Gall & Gall

https://www.gall.nl/torres-natureo-white-alcoholvrij-wit-75cl-802816.html

Deze Spaanse witte wijn van Moscatel is zeer aromatisch en droog genoeg om lekker te zijn. Het is niet het echte echte werk maar komt heel goed in de buurt. 

Torres Natureao red Gall & Gall

De rode broer van de wijn hierboven. Ik heb geen banden met Gall & Gall dus ik word niet betaald om dit te zeggen. Voor een alcoholvrije rode wijn ruikt dit aangenaam en de smaak ik ook zeker niet verkeerd. Of ik het in betere tijden zou zuupen? Dat niet. 

De wijnen van Lussory te koop bij de betere slijter

https://www.la-source.nl/lussory.html

Voor deze wijnen worden Spaanse druiven met heel veel smaak gebruikt. Hierdoor blijft er na het onttrekken van de alcohol toch nog wat over. Wederom zijn deze wijnen iets zoeter dan gewone wijn maar het stelt niet teleur.

Als uitsmijter nog twee goede tips die niks met alcoholvrije wijn te maken hebben.

De Heineken 0.0 is echt dikke prima. En: probeer eens een Bloody Mary met Seedlip Spice te maken. Oprecht heel erg lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait