Wijncursussen en wijnproeverijen in Amsterdam

WIJNCURSUS WINESPICEGIRL

SDEN 1 en SDEN 2 in Amsterdam.

Op zoek naar een wijncursus in Amsterdam of een wijncursus op locatie? Winespicegirl geeft SDEN 1 (beginners wijncursus)  en SDEN 2 (intermediate wijncursus) in het Nederlands en in het Engels.

Locatie: Amsterdam de Baarsjes of jouw locatie

Wat kun je verwachten van een wijncursus bij Winespicegirl?

  • Geen saai wijn gedoe. Een interactieve les waar je op speelse wijze leert hoe wijn gemaakt wordt, hoe je wijn het beste kunt proeven en beschrijven, ook de verschillende wijngebieden komen aan de orde.
  • Er zijn geen domme vragen. De les is niet voor wijnsnobs dus je hoeft je niet te generen  als je iets niet begrijpt.
  • Winespicegirl is een echte foodie dus er zijn altijd lekkere hapjes aanwezig.
  • Na de les is er tijd om na te praten onder het genot  van een glaasje wijn.

Klinkt het allemaal te gezellig en ben je bang dat je niet genoeg zult leren om de examens te kunnen halen? Winespicegirl stoomt je gegarandeerd klaar voor de examens.

Disclaimer: Winespicegirl staat bekend om haar aanstekelijke enthousiasme. Het kan zijn dat het tijdens de lessen soms wijn regent.

SDEN 1 - Beginners wijncursus €120

In twee  lessen leer je de basis van wijn. We proeven wijnen uit verschillende wijn landen en bespreken daarbij de geschiedenis, theorie over klimaat en wijn maken op een speelse manier. Lekkere hapjes en het lesboek Ik weet wat van wijn zijn inbegrepen bij de prijs.

Voor wie is deze wijncursus?

SDEN 1 is voor de absolute beginner. Heb je interesse in wijn en zou je graag wat basis kennis opdoen, schrijf je dan in. Je kunt na de cursus het SDEN 1 examen doen (wordt landelijk aangeboden en is niet bij de prijs inbegrepen) maar dat is niet verplicht en ook niet nodig om door te stromen naar SDEN 2.

Deze cursus is uitermate geschikt om samen met vrienden of je partner te volgen. Ook leuk voor groepen/bedrijven.

SDEN 1 DATA WIJNCURSUS AMSTERDAM

Nieuwe cursussen starten na de zomer Wil je graag een wijncursus aan huis of op jouw locatie? Winespicegirl komt aan huis, neem contact op voor de mogelijkheden. Online wijncursussen zijn mogelijk. De wijn wordt aan huis geleverd.

SDEN 2 - Intermediate wijncursus €275

In 4 of 5 lessen leer je over de geschiedenis van wijn en hoe wijn wordt gemaakt. We bespreken klimaat en bodem en proeven elke les wijnen uit verschillende wijngebieden. Ook wijnetiketten en veel voorkomende begrippen worden besproken. Voorkennis is niet nodig maar mag natuurlijk wel. Na deze cursus ben je klaar voor SDEN 3, het wijnbrevet.

Examen doen is niet verplicht maar kan bij de landelijke aanbieder en is niet inbegrepen in de prijs.

SDEN 2 DATA WIJNCURSUS AMSTERDAM 

 

Nieuwe cursussen starten na de zomer. Wil je graag een wijncursus aan huis? Winespicegirl komt aan huis, neem contact op voor de mogelijkheden. Online wijncursussen zijn mogelijk. De wijn wordt aan huis geleverd. 

Wie is Winespicegirl? Register vinoloog van de wijnacademie, sommelier en wijnblogger. 

WIJN WORKSHOP AMSTERDAM

Winespicegirl geeft geregeld leuke wijnworkshops en wijnproeverijen op maat. Heb je binnenkort een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of wil je een wijnworkshop volgen met vrienden? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Nederlandse wijn

Wijn thema workshop

De volgende thema wijnworkshop is “Nederlandse wijn”. We bespreken de geschiedenis van Nederlandse wijn, de verschillende wijnhuizen en proeven 10 verschillende Nederlandse wijnen. Een leuke en leerzame middag. Hapjes zijn inbegrepen in de prijs. 

Datum:

Uitgesteld vanwege Corona. 

Kosten € 55

Schrijf je in!

Scroll to Top